Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
POLITICĂ

Parlamentul a votat salariul minim european. Cu cât ar trebui să crească salariile românilor

Parlamentul European a adoptat miercuri noua legislație privind salariile minime adecvate în UE. Potrivit noilor reglementări, venitul minim salarial din toate țările UE ar trebui să permită standarde de viață și de muncă decente, iar statele ar trebui să promoveze negocierea colectivă.

Noua directivă ar trebui să se aplice tuturor lucrătorilor din UE care au un contract de muncă sau raporturi de muncă. Țările UE în care salariul minim este deja protejat exclusiv prin acorduri colective nu vor fi obligate să introducă aceste norme și nici să facă acordurile respective universal aplicabile.

Pentru evaluarea caracterului adecvat al salariilor lor minime legale existente, statele membre pot să utilizeze ca referință un coș de bunuri și servicii la prețuri reale sau pot să le fixeze la 60% din salariul median brut și 50% din salariul mediu brut.

Se preconizează ca acordul să fie aprobat oficial de Consiliu în septembrie. Statele membre au apoi la dispoziție doi ani pentru a se conforma directivei.

sursa realitatea.net

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button