POLITICĂ

Studiu: Bărbații sunt mai predispuși decât femeile să flirteze la locul de muncă pentru o promovare

Bărbații sunt mai predispuși decât femeile să flirteze pentru a fi promovați, iar cei mai activi dintre ei sunt angajații narcisiști și nesiguri care ocupă posturi de nivel inferior. Acestea sunt concluziile unei serii de experimente efectuate de cercetătorii de la Universitatea din California, potrivit Phys.org.

Subordonații de sex masculin fac avansuri sexuale șefelor lor de sex feminin și chiar le hărțuiesc pentru a părea mai puternici și mai influenți. Studiile anterioare privind puterea socială au arătat că, într-o poziție de subordonare, femeile sunt mai predispuse să flirteze la locul de muncă. Psihologul Laura Cray atribuie acest lucru vechilor stereotipuri de gen.

„O mare parte din literatura din acest domeniu se referă la bărbații aflați la putere. Dar am demontat mitul conform căruia predomină femeile și bărbații care manifestă un comportament sexual social. De fapt, este mai des manifestată de bărbații care nu sunt siguri de rolul lor la locul de muncă, chiar dacă știu că jignesc femeile. Cu alte cuvinte, dorința de a avea mai multă putere este cea care corupe, mai degrabă decât dorința de a o păstra”, a spus Cray.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button