POLITICĂ

Sistemul politic din Rusia este în „șoc” în contextul contraofensivei ucrainene, spune un fost autor de discursuri pentru Putin

Un fost autor de discursuri pentru Vladimir Putin apreciază că regimul politic din Rusia este în „șoc” în urma înfrângerilor suferite recent în Ucraina.

„Sistemul politic rusesc este într-un adevărat șoc acum. Nu este o exagerare”, a declarat Abbas Galliamov pentru CNN.

Potrivit lui Galliamov, care activează în calitate de analist politic, Putin considera armata ucraineană ca fiind „inferioară” și „nu își imagina niciodată” că „va avansa” în fața „trupelor ruse <<de neînvins>>”.

„Acum rușii trebuie să se retragă. De fapt, să fugă, ceea ce este un adevărat șoc”, insistă Galliamov.

În opinia lui Galliamov, rușii încep să se obișnuiască cu ideea că ucrainenii nu sunt atât de „răi” pe cât îi prezintă propaganda Kremlinului.

Evocând o posibilă reacție a lui Putin, Galliamov a declarat că liderul de la Kremlin „nu știe cum să acționeze” când „este în șoc”.

„Imaginea lui Putin este pătată”, apreciază el.

Galliamov a mai declarat că elitele ruse vor începe să caute un succesor care să fie numit în următoarele luni.

„Cred că următorul lucru care se va întâmpla în politica rusă în următoarele luni, poate într-o jumătate de an, este că elitele vor începe să caute un succesor și, prin urmare, procesul politic va începe în jurul acestei figuri”, a spus fostul colaborator al lui Putin pentru CNN.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button