RĂZBOI

FOTO: O ucraineancă și-a recunoscut soțul UCIS de ruși când i-a văzut mâna cu brățara albastră și galbenă

Una dintre fotografiile făcute publice după exhumarea cadavrelor din Izium, în regiunea Harcov, arată mâna unui bărbat cu brățări albastre și galbene pe ea. Fotografia a făcut înconjurul lumii, iar acum s-a aflat că mâna aparține unui soldat ucrainean ucis, potrivit Comandamentului regional de informații din Dnipropetrovsc.

Ocsana Sova, o locuitoare din Nicopol, și-a recunoscut soțul după tatuajul de pe corp. Este vorba despre un luptător de 36 de ani din Brigada 93 „Cold Yar” Serghei Șova. Apărătorul ucrainean a rămas cu o soție și doi copii mici. Soția luptătorului decedat a declarat că brățările i-au fost dăruite bărbatului de către copiii săi.

„L-am recunoscut pe soțul meu după numeroasele sale tatuaje și brățările galbene și albastre, de care Serghei nu s-a mai despărțit din 2014”, – a declarat soția soldatului decedat, Oksana.

Serghei Sova apăra Ucraina din 2014. Pentru serviciile sale, soldatul a primit numeroase distincții.

Fiul soldatului mort a scris deja un apel către președintele ucrainean, cerându-i să predea trupul tatălui său familiei sale pentru a-l înmormânta cu onoruri pe eroul ucrainean.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button