ANCHETE

Klaus Iohannis pleacă cu doamna Carmen într-un turneu de lux prin SUA

Președintele Klaus Iohannis pleacă împreună cu doamna Carmen într-un turneu în SUA care va acoperi cel puțin ambele coaste ale continentului.

Astfel, Iohannis va participa la lucrările celei de a 77-a Adunări Generale a ONU, la New York, care se desfășoară între 20-26 septembrie, unde se vor dezbate probleme majore, cu participarea inclusiv a delegației Rusiei, condusă de ministrul de Externe Serghei Lavrov.

Pe 22 septembrie, conform informațiilor Inpolitics, Iohannis și soția sa se vor afla pe coasta de Vest, la San Francisco, unde, în sala de bal a hotelului Ritz Carlton, va avea loc la orele serii o recepție în cadrul căreia președintele se va întîlni cu reprezentanții comunității românești. Manifestarea se înscrie în celebrările sfertului de secol scurs de la semnarea Pactului Strategic dintre România și SUA. Nu e clar în acest moment dacă președintele și soția vor sta în SUA pe durata întregii săptămîni viitoare, cît ține Adunarea ONU, și dacă mai are prevăzute în agendă și alte deplasări pe teritoriul american pentru celebrarea parteneriatului.

În septembrie anul trecut, la precedenta Adunare a ONU, Klaus Iohannis a mers la New York sfidînd solicitarea adresată de SUA șefilor de stat și de guverne de a nu participa, pe cît posibil, fizic la lucrări, limitîndu-se la prezență virtuală, ”pentru a împiedica transformarea sesiunii ONU într-un eveniment super-răspânditor de coronavirus” după cum se arăta în nota diplomatică transmisă celor 192 de lideri.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button