EXTERNE

Lovitură pentru Orban. Comisia Europeană recomandă înghețarea unei finanțări de 7,5 miliarde de euro pentru Ungaria

Comisia a estimat că Ungaria ar urma să primească cel puțin 50 de miliarde de euro de la bugetul UE între 2021 și 2027.

Duminică, 18 septembrie, Comisia Europeană a recomandat Uniunii Europene să suspende finanțarea de aproximativ 7,5 miliarde de euro pentru Ungaria. Motivul a fost retragerea Budapestei din democrație și posibila utilizare abuzivă a banilor UE.

Acest lucru a fost raportat de Washington Post.

CE a subliniat că acționează pentru a se asigura că bugetul și interesele financiare ale Uniunii Europene sunt protejate împotriva încălcărilor statului de drept în Ungaria.

După cum știm, țările UE contribuie la bugetul comun cu aproximativ 1% din venitul lor național brut. Budapesta ar urma să primească cel puțin 50 de miliarde de euro de la buget între 2021 și 2027.

CE l-a acuzat pe premierul ungar Viktor Orban că, timp de aproape un deceniu, a distrus instituțiile democratice, a preluat controlul asupra mass-media și a încălcat drepturile minorităților.

Agenția este îngrijorată de neregulile din domeniul achizițiilor publice și al execuției proiectelor cu fonduri UE. Criticii consideră că aceasta a permis guvernului Orban să deturneze sume mari din banii UE către persoane din mediul de afaceri cu legături politice.

Comisia Europeană a recomandat ca statele membre să acorde Ungariei un termen până la 19 noiembrie pentru a încerca să rezolve problemele.

Trebuie amintit că Ungaria fusese anterior calificată de Parlamentul European drept o țară nedemocratică.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button