EXTERNE

Marea Britanie a confirmat eliberarea prizonierilor de război condamnați la moarte de ruși

Prim-ministrul britanic Liz Truss a confirmat că cinci cetățeni britanici reținuți în așa-numitele „republici populare” din estul Ucrainei au fost eliberați. Acest lucru va pune capăt „lunilor de incertitudine și suferință – pentru ei și pentru familiile lor”. Acest lucru a fost raportat de BBC.

Ea i-a mulțumit lui Vladimir Zelensky și Arabiei Saudite pentru că au contribuit la eliberarea prizonierilor.

„Rusia trebuie să înceteze exploatarea nemiloasă a prizonierilor de război și a civililor deținuți în scopuri politice”, a adăugat premierul britanic.

Reuters a raportat anterior, citând un oficial saudit, că Rusia a eliberat 10 prizonieri de război, inclusiv cetățeni din SUA, Marea Britanie, Suedia, Croația și Maroc.

Ministrul britanic al sănătății a confirmat că Aiden Aslin, care a luptat de partea forțelor armate ucrainene și a fost luat prizonier în aprilie, se numără printre cei eliberați. A fost condamnat la moarte în așa-numita „RPD”. Numele celorlalți nu sunt cunoscute încă.

Rusia a eliberat, de asemenea, doi cetățeni americani: Alexander Druke, în vârstă de 39 de ani, și Andy Huynh, în vârstă de 27 de ani. Ei sunt din Alabama și au fost capturați de ocupanți în iunie 2022, în timpul luptelor din estul Ucrainei

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button