RĂZBOI

„Nu cred că va folosi arme nucleare”. Zelenski despre amenințările lui Putin

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski nu crede că președintele rus Vladimir Putin își va pune în aplicare amenințările și va folosi arme nucleare. El a declarat acest lucru într-un interviu acordat publicației germane Bild.

„Nu cred că va folosi aceste arme. Nu cred că lumea îi va permite să folosească aceste arme”, a comentat Zelensky amenințările președintelui rus. În același timp, el a adăugat: „Nu ne putem uita în capul acestui om, [așa că] există un risc”.

Cu toate acestea, potrivit președintelui ucrainean, nu este nevoie de compromisuri ca răspuns la cuvintele lui Putin. „Mâine Putin poate spune: pe lângă Ucraina, mai vrem o parte din Polonia, altfel vom folosi arme nucleare. Nu putem face aceste compromisuri”, a adăugat Zelenski.

De asemenea, liderul ucrainean a precizat că Ucraina nu intenționează să renunțe la planurile sale de eliberare a teritoriilor țării confiscate de armata rusă. De asemenea, el a precizat că „referendumurile privind aderarea la Federația Rusă”, care urmau să aibă loc în autoproclamatele republici populare Donețk și Luhansk, precum și în teritoriile ocupate din regiunile Zaporojie și Kherson, sunt „fictive” și „90% din state nu le vor recunoaște”.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button