EXTERNE

Patru generații UCISE: O familie întreagă îngropată la Izium. Inclusiv fetița de 5 ani

În timpul exhumării cadavrelor din Izyum eliberat, o întreagă familie a fost găsită îngropată, inclusiv o fetiță de cinci ani. Acest lucru a fost raportat de Darya Gerasymchuk, consilier al Biroului prezidențial pentru drepturile și reabilitarea copiilor.

„Lesya Stolpakova, în vârstă de 5 ani. Ea a fost ucisă de ruși pe 9 martie, împreună cu mama, tatăl și sora ei de 8 ani, Sasha. Părinții lui Lesya au murit foarte tineri. Familia trăia o viață fericită și pașnică până când trupele rusești au venit să ucidă ucraineni pașnici”, a relatat ea.

Se știe că mama ei, Elena Stolpakova, a împlinit 31 de ani abia pe 1 februarie, în timp ce tatăl ei, Dmitriy, avea 33 de ani. Erau antreprenori privați, vindeau haine pentru copii și dețineau un magazin online de cadouri. Ei creșteau două fiice. (Pentru Sasha, în vârstă de 8 ani, Dmitri era tatăl ei vitreg, iar fetița are un alt nume de familie, astfel că mormântul ei a devenit cunoscut mai târziu).

Pe 9 martie, în jurul orei 7:00, rușii au aruncat o bombă aeriană asupra casei de pe strada Pervomayskaya și apoi au țintit-o cu un tanc până când aceasta s-a prăbușit în cele din urmă. Jurnaliștii au fost anunțați de vecini. Cel puțin 44 de persoane au murit sub dărâmăturile casei.

„Cei mai mulți dintre morți se ascundeau în subsol de bombardamentele rusești. Potrivit martorilor oculari, aceștia au fost loviți cu moloz. Vecinii nici măcar nu au putut ajuta să iasă din cauza bombardamentelor intense ale armatei ruse. În cimitirul în care este înmormântată familia Stolpakov, au numărat 445 de morminte. Și acesta nu este singurul mormânt din Izyum”, a spus Gerasimchuk.

Părinții Elenei, sora ei mai mică și bunica se aflau de asemenea în subsol cu ei în momentul atacului aerian. Patru generații ale unei familii au pierit. Într-o clipită, scrie Gerasimchuk.

Familia ucisă de ocupanții ruși:

Stolpakova Olesya Dmitrievna, născută la 27.04.2016;
Alexandra Antonovna Paniukhno, născută la 22.08.2013;
Elena Alexandrovna Stolpakova, născută la 01.02.1991;
Stolpakov Dmitriy Sergeevich, născut la 03.05.1988.
Alexander Ivanovici Jikharev, născut la 04.01.1973.
Tatyana Evgenyevna Zhikhareva, născută la 16 ianuarie 1973.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button