ACTUALITATE

„Pentru ce vor muri? Pentru palatul lui Putin?” Mișcarea de la Vesna anunță un protest la nivel național împotriva mobilizării

Mișcarea ,, Vesna,, a anunțat un protest la nivel național „Nu la mobilizarea mormintelor” împotriva mobilizării parțiale anunțate astăzi de președintele rus Vladimir Putin.

Activiștii au chemat locuitorii să iasă pe străzile principale ale orașelor rusești pe 21 septembrie.

„Mii de bărbați ruși – tații, frații și soții noștri – vor fi aruncați în mașina de tocat carne a războiului. Pentru ce vor muri? Pentru ce vor vărsa lacrimi mamele și copiii? Pentru palatul lui Putin? Acum, războiul va ajunge cu adevărat în fiecare casă și în fiecare familie”, a declarat mișcarea.

Locațiile mitingurilor de la Moscova și Sankt Petersburg vor fi anunțate ulterior.

În discursul său adresat rușilor, președintele rus Vladimir Putin a anunțat o mobilizare parțială în țară, care a început pe 21 septembrie. Potrivit lui Putin, acei cetățeni care se află în rezervă și, mai ales, cei care au servit în armată, au anumite profesii militare și experiență relevantă vor fi supuși chemării la serviciul militar.

Potrivit decretului, în timpul mobilizării parțiale, persoanele pot fi eliberate din serviciul militar din cauza vârstei, a stării de sănătate și a pedepsei cu închisoarea. Guvernatorii au fost instruiți să se asigure că recrutarea pentru mobilizare se realizează în numărul și în intervalul de timp specificate de Ministerul Apărării pentru fiecare regiune. Cetățenii care lucrează în complexul industrial de apărare au primit dreptul de a amâna recrutarea.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button