ACTUALITATE

Proteste împotriva mobilizării la Moscova și Sankt Petersburg: Poliția a reținut peste o mie de persoane, zeci de protestatari răniți FOTO

La protestele împotriva mobilizării de la Moscova și Sankt-Petersburg, forțele de securitate au reținut peste 1.000 de persoane, iar în rândul protestatarilor au existat victime.

La Moscova, un protest împotriva mobilizării a avut loc pe Arbatul Vechi. Câteva sute de persoane s-au adunat acolo, scandând „Nu războiului!” și „Putin în tranșee”, potrivit SOTA. Mulți dintre ei au adus pancarte împotriva războiului. Aproape imediat, poliția antirevoltă, care era de serviciu la miting, a început să-i aresteze pe protestatari. Poliția antirevoltă le-a cerut protestatarilor să se îndrepte spre metrou dacă nu vor să ajungă într-un vagon de orez.

Poliția i-a reținut pe unii protestatari, scoțându-i din mulțime unul câte unul, în timp ce altora li s-a cerut pur și simplu să plece. Unii protestatari au fost reținuți de patru ofițeri de poliție în același timp.

Pe măsură ce situația se încălzea, forțele de ordine au început să acționeze cu duritate: au folosit bastoane împotriva protestatarilor, le-au pus fețele pe pavele și le-au rupt brațele.

La Sankt Petersburg, protestatarii împotriva mobilizării s-au adunat lângă Catedrala Sfântul Isaac și lângă Gostiny Dvor. Oamenii au scandat „Nu războiului” și alte sloganuri împotriva războiului. În curând, forțele de securitate au început să rețină protestatarii. Unul dintre protestatari și-a rupt legitimația militară și a fost apoi reținut de poliție.

„Stăm înconjurați de poliție în fața Catedralei Sfântul Isaac. Unul câte unul, protestatarii sunt scoși din această încercuire. Protestatarii au mâinile împreunate. Sunt multe camioane de poliție în jurul nostru, multe forțe de intervenție. Toți jurnaliștii sunt izolați”, relatează un corespondent Bohamaia.

Site-ul MR7 a publicat imagini care arată cum forțele de ordine lovesc mulțimea cu bastoane. În special, au fost observate rețineri severe în apropiere de Gostiny Dvor, unde forțele de ordine au bătut oamenii pe asfalt, le-au dat jos pantofii și i-au aruncat în dubele poliției.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button