EXTERNE

Șeful diplomației europene, Borrell, afirmă că UE va extinde sancțiunile împotriva Rusiei „cât mai curând posibil”

Țările Uniunii Europene intenționează să impună noi sancțiuni împotriva Rusiei „cât mai curând posibil” din cauza pseudo-referendelor planificate în regiunile Donețk, Luhansk și Kherson și în partea ocupată a regiunii Zaporizhzhya, a declarat șeful diplomației europene Josep Borrell, potrivit Reuters.

„Măsuri restrictive suplimentare împotriva Rusiei vor fi introduse imediat, cât mai curând posibil, în coordonare cu partenerii noștri. Vom continua să sprijinim eforturile Ucrainei prin furnizarea de echipament militar atât cât este necesar”, a declarat șeful diplomației europene după o reuniune a miniștrilor de externe ai UE în marja Adunării Generale a ONU.

Borrell a declarat că sancțiunile vor fi de natură „personală și sectorială” și vor fi elaborate „cât mai repede posibil în coordonare cu partenerii”. Potrivit lui Borrell, lista de sancțiuni va include reprezentanți ai conducerii ruse, precum și persoane care participă la pregătirea pseudo-referendelor din teritoriile ocupate ale Ucrainei. Diplomatul nu a precizat la ce sancțiuni se referă, menționând că a fost luată doar o decizie politică.

Anterior, publicația americană Politico și-a citat surse diplomatice potrivit cărora Comisia Europeană va începe în următoarele zile consultări cu reprezentanții statelor membre ale UE cu privire la un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Potrivit ziarului, lista de măsuri propuse va include o plafonare a prețului petrolului rusesc, care se discută în prezent în cadrul G7, precum și o extindere a listei de sancțiuni împotriva persoanelor fizice rusești și o interdicție a importurilor de diamante rusești și alte bunuri de lux.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button