EXTERNE

Trump s-ar putea întoarce pe Facebook în ianuarie, spune Nick Clegg, de la compania mamă Meta Platforms

Trump s-ar putea întoarce pe Facebook în ianuarie, spune Nick Clegg, de la compania mamă Meta Platforms, într-un interviu pentru Semafor. Clegg este președinte al afacerilor globale al Meta Platforms.

Cei de la Meta Platforms vor lua o decizie după ce se va discuta cu experți și va fi cântărit riscul „prejudiciilor” în lumea reală, a spus Clegg.

„Când iei o decizie care afectează domeniul public, trebuie să acționezi cu mare precauție”, a declarat Clegg pentru Semafor.

Lui Trump i s-a interzis să posteze pe mai multe platforme online după revoltele din 2021 din ianuarie de la clădirea Capitoliului din Washington, D.C. Este vorba despre Facebook, plus platformele Instagram și Twitter, controlate tot de Meta, plus YouTube, deținut de Google. Aceste platforme online au considerat că Trump ar fi incitat la violență.

Trump avea 35 de milioane de adepți numai pe Facebook înainte de suspendare; acum pare să aibă 4 milioane de urmăritori pe platforma în curs de dezvoltare Truth Social, pe care a ajutat-o să o lanseze, dar care nu a apărut ca un concurent major pentru platformele de socializare consacrate.

YouTube a declarat anul trecut că va ridica suspendarea sa odată ce riscul de violență va scădea, în timp ce Twitter l-a interzis definitiv pe Trump. Cu toate acestea, directorul general al Tesla, Elon Musk, care s-a oferit să cumpere Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, dar care încearcă să pună capăt înțelegerii, a declarat că i-ar permite fostului președinte să revină dacă ar deține compania.

Nu este clar dacă Trump va dori să revină pe aceste platforme.

Clegg: Facebook riscă să fie cel mai mare cenzor

Nick Clegg, președintele Meta Platforms pentru afaceri globale, a declarat că compania-mamă a Facebook ar deveni „cel mai mare cenzor la scară industrială din istoria omenirii” dacă va elimina prea mult conținut de pe platformele sale.

Clegg, vorbind la un eveniment găzduit de postul de știri Semafor din Washington, a spus că compania își concentrează majoritatea eforturilor de moderare a conținutului pe postări care pot duce la daune în lumea reală. Remarcile sale au venit ca răspuns la o întrebare despre momentul în care compania alege să elimine conținutul abuziv care vizează femeile și comunitatea LGBTQ, scrie Bloomberg.

Clegg, fost viceprim-ministru al Regatului Unit, a fost însărcinat cu îmbunătățirea reputației lui Meta în SUA și în întreaga lume.

sursa defapt.ro

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button