POLITICĂ

Silviu Tănase: Klaus Iohannis este întruchiparea perfectă a politicianului leneș, trădător, cinic și nesimțit

Ocupați cu moartea Reginei și obosiți de știrile din Ucraina, societatea e pe cale să nu observe cum Președintele României medaliază un opurtunist fără substanță, pe moldovenistul anti-român Marian Ilici Lupu.

Pentru cei care nu-i știu cariera e suficient să cunoașteți că a fost membru al Partidului Comunist pe vremea URSS, comunist pe vremea lui Voronin și președinte al Partidului Democrat în „epoca” Plahotniuc, are studii la Moscova și a devenit cu adevărat celebru atunci când a spus că s-a răzgândit și științific limba se numește moldovenească nu română.

De la o vreme a devenit tot mai clar că nu poți avea așteptări prea mari de la Klaus Werner, care a câștigat alegerile promițând să lupte cu PSD-ul, ca la finalul mandatului, disperat că pierde puterea, să-i aducă la guvernare. 

De ce-i umilește Iohannis pe românii din Basarabia?

Îmi aduc aminte de parcă ar fi fost ieri, coada uriașă de români din Basarabia care stăteau la coada Ambasadei României din Chișinău să-l voteze pe Iohannis președinte. Speranțele erau uriașe, românii din Chișinău sperau că un neamț care va ajunge la conducerea României, va fi întrepătruns de datoria față de neam, cum a făcut-o Carol I sau Ferdinand I, în schimb am primit cel mai abject personaj din politica românească din ultimii 30 de ani. 

Este foarte clar că el și cei ca el, niciodată, la auzul cuvântul Basarabia, nu vor simți ceea ce simțeau românii din teritoriile ocupate de URSS, când rosteau cuvântul România.  Când vine vorba de Basarabia, sau Voronin sau Stalin sau Gorbaciov sau Iliescu sau Iohannis e tot aia.

Din păcate pentru români, Klaus Iohannis este întruchiparea perfectă a politicianului leneș, trădător, cinic și nesimțit. Este politicianul care reprezintă cel mai bine  perioadă neagră prin care trece poporul român de pe ambele maluri de Prut, în care am ajuns să fim conduși de ticăloși.

Klaus Werner a ridicat la nivel de politică de stat moldovenismul stalinist

Prin decizia lui Iohannis ca Marian Ilici să primească cel mai înalt ordin al statului Român, de fapt, regimul actual de la București a decis să arate ce părere are despre aspirațiile unioniste ale românilor din Basarabia. Românii din R. Moldova n-au niciun motiv să ceară sau să aștepte ceva de la politicienii din Chișinău, cât timp Bucureștiul e condus de nemernici precum Iohannis.

Silviu Tănase este Directorul 10TV și Redactor-șef al Publicației TIMPUL

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

1 comentariu

Comentează

Back to top button
%d blogeri au apreciat: