EXTERNE

Germania este pregătită să accepte rușii care fug de mobilizare. Dar în „anumite condiții”

Germania este pregătită să acorde azil temporar cetățenilor ruși care au evitat mobilizarea, dar în anumite condiții, au declarat mai mulți miniștri germani.

Germania este pregătită să primească refugiați din Rusia, dar azilul politic va fi acordat doar celor care trec de verificările autorităților polițienești din țară, a declarat ministrul german de Interne, Nancy Feser, pentru Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, potrivit Bloomberg.

„Dezertorii care se confruntă cu represalii grave pot beneficia de protecție internațională în Germania. Oricine se opune cu curaj regimului lui Putin și, prin urmare, este cel mai expus riscului poate solicita azil în Germania din cauza persecuției politice”, a subliniat Feser.

De asemenea, ministrul a reamintit că Germania a acordat deja azil temporar unui număr de 438 de disidenți ruși, inclusiv jurnaliști.

La rândul său, ministrul german al justiției, Marko Buschmann, a promis că îi va primi călduros pe rușii care nu doresc să participe la luptele din Ucraina. „Aparent, mulți ruși își părăsesc patria: toți cei care refuză calea lui Putin și iubesc democrația liberală vor fi primiți cu căldură în Germania”, a scris el pe Twitter.

Anterior, membri ai fracțiunilor parlamentare din Bundestag, Verzii și Partidul Liber Democrat, au cerut guvernului german să acorde azil rușilor care fug de mobilizare. „Putin este cea mai mare amenințare pentru vorbitorii de limbă rusă. Trebuie să-i protejăm pe evazioniștii ruși de mobilizarea lui Putin și să le acordăm azil temporar”, a declarat deputatul Verzilor.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button