ACTUALITATE

Polonezii i-au interzis pe ruși oficial. Punctele de trecere a frontierei aeriene și maritime închise

A intrat în vigoare interdicția pentru rușii cu vize Schengen de a intra în Polonia prin punctele de trecere a frontierei aeriene și maritime. Ordinul a fost semnat la 19 septembrie. În document se precizează că acesta pune în aplicare un acord comun al Poloniei, Estoniei, Letoniei și Lituaniei din 7 septembrie.

Potrivit ordinului, cetățenilor ruși le este interzisă intrarea pe teritoriul Poloniei prin punctele de control terestre începând cu data de 19 septembrie până la emiterea unui ordin special. Interdicția va intra în vigoare pentru aeroporturi și porturi pe 26 septembrie.

În cazul în care un transportator ia la bord o persoană căreia i s-a interzis intrarea în Polonia, va fi obligat să o ia înapoi pe cheltuiala sa, a anunțat ziarul Rzeczpospolita.

Sunt prevăzute excepții pentru cei care călătoresc în scopuri umanitare, disidenții, rușii cu permis de ședere, participanții la transportul de mărfuri, membrii misiunilor diplomatice.

Împreună cu Polonia, Estonia, Letonia și Lituania au interzis intrarea rușilor începând cu 19 septembrie. Prim-ministrul estonian Kaja Kallas a explicat restricțiile prin necesitatea de a „proteja ordinea și siguranța publică”. Ea a spus că a călători în țările UE este un privilegiu, nu un drept al omului. „În acest moment, este imposibil să ne asigurăm că cetățenii ruși care intră în UE prin Estonia nu reprezintă o amenințare la adresa securității”, a declarat Kallas.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button