ACTUALITATE

Președintele Maia Sandu anunță că le va retrage cetățenia moldovenilor care vor lupta pentru ruși

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avertizat că le va retrage cetățenia moldovenilor care luptă pentru ruși împotriva Ucrainei.

Ea a declarat, în urma unei ședințe a Consiliului Suprem de Securitate, că cetățenii moldoveni care vor participa în războiul Rusiei împotriva Ucrainei ar putea fi lipsiți de cetățenie.

„Există riscul unei mobilizări a cetățenilor moldoveni în regiunile estice ale R. Moldova (Transnistria). Luăm în considerare posibilitatea de a retrage cetățenia persoanelor care au doar cetățenia Moldovei și care vor acționa într-un conflict militar de partea agresorului”, a spus Sandu.

Ea a adăugat că nu există încă o confirmare privind mobilizarea în această regiune, dar autoritățile au avertizat asupra pedepselor pentru cei care vor fi mobilizați și vor trece de partea Rusiei.

Președintele a explicat că, în primul rând, se ia în considerare posibilitatea de a le retrage cetățenia celor care au dublă cetățenie rusă și moldovenească.

Sandu a mai precizat că, în prezent, riscul utilizării armelor nucleare este „puțin probabil, dar nu imposibil”. Prin urmare, guvernul a fost sfătuit de Consiliul de Securitate să verifice gradul de pregătire a instituțiilor și a populației pentru a face față consecințelor unor posibile dezastre nucleare.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button