POLITICĂ

De ce ar trebui să mănânci USTUROI în fiecare zi

Beneficiile de usturoi, proprietățile medicinale ale produsului

Usturoiul conține vitamine precum C, B6, B1, B2, B3, B5, B9. Printre numeroșii micronutrienți pe care îi are usturoiul se numără calciul, potasiul, fosforul, seleniul, magneziul, sodiul, zincul, fierul și manganul. Alicin – uleiul esențial de usturoi este un puternic antioxidant.

Proprietățile medicinale ale usturoiului constau în efectul său antiviral, acesta ajută organismul nostru să lupte împotriva răcelilor și este un bun ajutor în prevenirea acestor boli.Are un efect antiinflamator și există dovezi că extractele de usturoi pot inhiba în mod direct formarea de compuși implicați în procesele inflamatorii.

Fitoncidele din usturoi ajută în lupta împotriva multor bacterii și ciuperci

Usturoiul este bun pentru sistemul cardiovascular uman și reduce nivelul colesterolului din sânge. Studiile au arătat că usturoiul favorizează faptul că trombocitele se lipesc mai puțin între ele și, prin urmare, aderă mai puțin la pereții arterelor, adică această plantă acționează ca un anticoagulant. Este utilă în cazul hipertensiunii arteriale și reduce riscul formării de cheaguri de sânge în vasele de sânge.

Proprietățile terapeutice ale usturoiului pot include prevenirea apariției cancerului. Oamenii de știință studiază compușii de sulf din usturoi pentru a vedea dacă aceștia pot inhiba celulele canceroase și bloca creșterea tumorilor.Usturoiul nu numai că îmbunătățește sănătatea cognitivă a persoanelor în vârstă, dar poate reduce, de asemenea, riscul unor boli comune ale creierului, cum ar fi Alzheimer și demența.

Reduce nivelul de zahăr din sânge. Usturoiul are proprietăți antidiabetice, acest lucru se datorează efectului său asupra insulinei. S-a dovedit științific că compușii de sulf din usturoi scad nivelul glicemiei prin creșterea secreției de insulină din pancreas și prin creșterea sensibilității celulelor la acest hormon. Într-un alt studiu, oamenii de știință au descoperit că uleiul de usturoi poate ajuta la protejarea pacienților diabetici de cardiomiopatie.

Cardiomiopatia este principala cauză de deces în rândul diabeticilor. Este o boală cronică a miocardului (mușchiul inimii), care este îngroșat, mărit și/sau compactat în mod anormal. Usturoiul protejează împotriva leziunilor hepatice alcoolice. Oamenii de știință de la Institutul de Toxicologie au demonstrat că compușii sulfuroși derivați din usturoi au un efect protector împotriva stresului oxidativ indus de etanol și mențin funcția sănătoasă a organului.

Usturoiul poate îmbunătăți sănătatea intestinală datorită proprietăților sale antibacteriene și prebiotice. Usturoiul conține inulină și fructooligozaharide care favorizează creșterea bifidobacteriilor benefice, inhibând în același timp creșterea bacteriilor patogene.

Întărește oasele la femei. Studiile efectuate pe rozătoare au arătat că usturoiul poate reduce la minimum pierderea osoasă prin creșterea nivelului de estrogen. Studiile efectuate de oamenii de știință din India arată că usturoiul poate reduce pierderea de masă osoasă prin creșterea nivelului anumitor hormoni. Efectul a fost deosebit de pronunțat la femeile în vârstă atunci când s-a consumat o doză zilnică de extract de usturoi uscat, adică aproximativ 2 g de mai multe ori pe săptămână.

În medicina populară, usturoiul este folosit pentru a elimina viermii.Usturoiul stimulează secreția de bilă și îmbunătățește digestia alimentelor grase.Usturoiul are un efect pozitiv asupra potenței și este, de asemenea, utilizat pentru a trata prostatita.Usturoiul este util pentru sportivi, mai ales atunci când câștigă masă musculară, deoarece blochează efectele cortizolului și stimulează producția de testosteron.

Contraindicații pentru utilizarea usturoiului
În ciuda numeroaselor sale efecte benefice, usturoiul poate provoca efecte secundare atunci când este administrat pe cale orală. Persoanele care sunt supraponderale trebuie să știe că usturoiul crește pofta de mâncare. Usturoiul este contraindicat în boli precum ulcerul gastric și duodenal, gastrita, hemoroizii, bolile renale și hepatice, epilepsia.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button