ACTUALITATE

Scurgerile din gazoductele Nord Stream au fost cauzate de „acte deliberate” – Guvernul suedez

Scurgerile masive care au loc din gazoductele Nord Stream 1 şi 2, în apropierea unei insule daneze în Marea Baltică sun cauzate de „acte deliberate” şi „nu de un accident”, a declarat marţi seara premierul danez Mette Frederiksen,

Premierul Suediei a declarat ieri că au fost detectate două explozii în legătură cu scurgerile conductelor Nord Stream, informațiile sugerând un probabil sabotaj, deși acest lucru nu reprezintă un act de război împotriva Suediei.

„Nu este vorba de un atac asupra teritoriului suedez sau danez. Dar, acestea fiind spuse, guvernul ia foarte în serios ceea ce s-a întâmplat, nu în ultimul rând având în vedere situația actuală de securitate în imediata noastră apropiere.”

Magdalena Andersson a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că guvernul suedez se află în contact strâns cu parteneri precum NATO și cu vecini precum Danemarca și Germania cu privire la aceste evenimente

„Dispunem de informații suedeze, dar am primit și informații în contactele noastre cu Danemarca și, pe baza acestora, am ajuns la concluzia că este probabil un act deliberat. Este probabil o chestiune de sabotaj”, a declarat Andersson.

„Nu este vorba de un atac asupra teritoriului suedez sau danez. Dar, acestea fiind spuse, guvernul ia foarte în serios ceea ce s-a întâmplat, nu în ultimul rând având în vedere situația actuală de securitate în imediata noastră apropiere”, a adăugat ea.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button