EXTERNE

Elon Musk este gata să le ofere iranienilor serviciile Starlink, pe fondul protestelor din țară

Miliardarul Ilon Musk a declarat că va activa serviciul de internet prin satelit Starlink, ca răspuns la tweet-ul secretarului de stat american Anthony Blinken, care a afirmat că statele au luat măsuri „pentru a promova libertatea internetului și libera circulație a informațiilor” pentru iranieni. Acest lucru a fost raportat de Reuters.

Departamentul de Trezorerie al SUA a publicat un ghid privind extinderea serviciilor de internet disponibile pentru iranieni, în ciuda sancțiunilor impuse de SUA împotriva acestei țări, pe fondul protestelor din Iran după moartea unei femei de 22 de ani în arest.

Un oficial al Departamentului Trezoreriei a declarat reporterilor în cadrul unei ședințe de informare: „Înțelegerea noastră în ceea ce privește Starlink este că ceea ce vor furniza va fi de nivel comercial și va fi un hardware care nu este acoperit de o licență generală, astfel încât vor trebui să scrie Trezoreriei”.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a declarat ulterior, vineri, că licența actualizată este de sine stătătoare și că oricine îndeplinește criteriile stabilite în această licență generală poate continua să opereze fără a solicita aprobări suplimentare.

Musk nu a putut fi contactat pentru comentarii sau clarificări cu privire la permisiunea Starlink de a opera în Iran.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button