POLITICĂ

Coreea de Nord lansează o rachetă deasupra Japoniei, unii locuitori sunt avertizați să se adăpostească

Premierul japonez Fumio Kishida a calificat acțiunile Coreei de Nord drept „barbare” și a declarat că guvernul va continua să adune și să analizeze informațiile.

Coreea de Nord, înarmată nuclear, a lansat marți o rachetă balistică deasupra Japoniei pentru prima dată în ultimii cinci ani, ceea ce a determinat un avertisment pentru locuitori să se pună la adăpost și o suspendare temporară a circulației trenurilor în nordul Japoniei.

Guvernul japonez i-a avertizat pe cetățeni să se adăpostească, deoarece se pare că racheta a survolat și a trecut pe lângă teritoriul său înainte de a cădea în Oceanul Pacific. Acesta a precizat că nu a folosit nicio măsură de apărare pentru a distruge racheta, care a fost prima care a survolat sau a trecut pe lângă Japonia din Coreea de Nord din 2017 încoace.

„Seria de acțiuni ale Coreei de Nord, inclusiv lansările repetate de rachete balistice, amenință pacea și securitatea Japoniei, a regiunii și a comunității internaționale și reprezintă o provocare serioasă pentru întreaga comunitate internațională, inclusiv pentru Japonia”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului japonez, Hirokazu Matsuno, în cadrul unei scurte conferințe de presă.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button