EXTERNE

Spania a început procesul tragediei feroviare de tren. 80 de pasageri au murit și 145 au fost răniți

Un proces a început miercuri în Spania în legătură cu accidentul de tren din 2013, în urma căruia 80 de pasageri au murit și 145 au fost răniți.

Mecanicul trenului de lung parcurs care s-a izbit de un zid de beton în apropiere de orașul Santiago de Compostela, din nord-vestul țării, și fostul director de securitate feroviară sunt acuzați de neglijență profesională.

Procurorii cer patru ani de închisoare dacă șoferul Francisco José Garzón și Andrés Cortabitarte, fostul director de siguranță al companiei de stat de infrastructură feroviară ADIF, vor fi găsiți vinovați de morți și răniți.

O anchetă privind accidentul din 24 iulie 2013 a constatat că trenul se deplasa cu 179 km/h într-o secțiune cu o limită de viteză de 80 km/h în momentul în care a deraiat. Ancheta a arătat, de asemenea, că șoferul a răspuns la apelul telefonic al conductorului cu câteva secunde înainte de accident.

De asemenea, asociația a declarat că a durat prea mult timp pentru ca acest caz să ajungă în instanță.

„Unele dintre victime și rude au murit de-a lungul anilor. Nu se va face niciodată dreptate pentru ei și, din păcate, nu se poate face nimic”, a afirmat grupul într-un comunicat.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button