ACTUALITATE

Polonia a transmis Ucrainei 150 de terminale Starlink

Guvernul polonez a predat Ucrainei 150 de terminale prin satelit Starlink, care sunt folosite pentru a restabili comunicațiile în regiunea Harkov, care a fost ocupat de ruși.

Terminalele Starlink au fost instalate în Izium, Balakleya, Kupiansk și în alte nouă orașe eliberate din regiunea Kharkiv. De asemenea, au fost lansate trei puncte Wi-Fi publice de la Starlink în Izium și unul în satul Dibrova.

Terminalele rămase au fost predate celor 24 de consilii orășenești și sătești, grație cărora acestea coordonează refacerea teritoriilor – „în colaborare cu organizațiile umanitare, serviciile de utilități, „Ukrposhta” și autoritățile regionale”.

Vă reamintim că, după ce Rusia a lansat un război total împotriva Ucrainei, ministrul pentru Transformare Digitală, Mihail Fedorov, i-a cerut omului de afaceri american Ilon Musk să ofere Ucrainei acces la internet de mare viteză Starlink.

Musk a răspuns și a trimis echipamente în Ucraina. La 28 februarie, primele terminale Starlink au ajuns în Ucraina. Acestea au ajutat la asigurarea comunicațiilor militarilor ucraineni pe câmpul de luptă.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button