POLITICĂ

Un antrenor din Brazilia, condamnat la 109 ani de închisoare pentru violuri

Cazul antrenorului brazilian Fernando de Carvalho Lopes a șocat o lume întreagă, după ce aceasta a fost găsit vinovat că a violat patru gimnaste, fapt pentru care a fost condamnat la 109 ani și 8 luni de închisoare, deși el insistă că este nevinovat.

Cazul a fost dezvăluit în 2018, ieri s-a aflat sentința, după ce a abuzat sexual patru sportivi, dintre care unul minor. Dar nu este vorba doar de ele, deoarece peste 40 de gimnaste au dezvăluit abuzuri comise de antrenor între anii 1999 și 2016.

Potrivit cotidianului Globo Esporte, una dintre victime avea doar 13 ani când, în 2016, le-a povestit părinților săi ce a trăit în echipa de gimnastică și comportamentele nepotrivite ale antrenorului. Când cazul a devenit cunoscut, șapte persoane s-au prezentat, unele în calitate de martori, iar altele în calitate de victime, deși timp de mai bine de doi ani cazul a fost reținut.

În 2018 și după câteva luni de anchetă când cazul a fost reluat, dar deja cu peste 40 de plângeri împotriva fostului antrenor, acuzat de abuz sexual, motiv pentru care a fost interzis în gimnastică de către Curtea Superioară de Justiție Sportivă a Confederației braziliene, care s-a pronunțat după condamnare.

„CBG își reafirmă angajamentul de toleranță zero față de actele de hărțuire și abuz în sport, pe care le-am considerat întotdeauna respingătoare. Credem în puterea judiciară și în organele de justiție sportivă pentru a da răspunsuri și sancțiuni adecvate unor astfel de practici criminale, așa cum a făcut STJD din Gimnasia, aplicând pedeapsa de interdicție acelui antrenor în martie 2019.”

Carvalho Lopes asigură că este nevinovat și că va face apel la justiție, astfel să poată aștepta apelul în libertate.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button