ACTUALITATE

Italia va reîntoarce la muncă medicii nevaccinați împotriva COVID-19

Medicii și asistentele italiene suspendate pentru că nu au fost vaccinate împotriva COVID-19 vor fi în curând repuse în funcție.

Măsura vine pe fondul unei lipse alarmante de personal medical, precum și al scăderii numărului de cazuri de coronavirus.

De asemenea, noul guvern italian va elimina amenzile aplicate tuturor persoanelor de peste 50 de ani care nu au fost vaccinate.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, Italia a devenit una dintre cele mai afectate țări de pandemie, cu aproape 179.000 de decese.

Guvernul fostului prim-ministru Mario Draghi a făcut vaccinarea obligatorie pentru profesori și lucrătorii din domeniul sănătății în 2021, iar în luna ianuarie a acestui an a extins această obligație la toate persoanele de peste 50 de ani.

Nevaccinarea a dus la suspendarea funcționarilor publici, iar cei peste 50 de ani au fost sancționați cu o amendă de 100 de euro.

Noul ministru al sănătății din Italia ia în considerare o revenire treptată la normalitate și va suspenda publicarea zilnică a datelor privind epidemiile, spitalizările și decesele. De acum înainte, informațiile vor fi publicate săptămânal.

În septembrie, Italia a abolit regimul de mască în transportul public.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button