POLITICĂ

În pofida demersului Rusiei, Turcia va continua să implementeze acordul privind cerealele – Ministrul Apărării

Ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar, a precizat că Ankara va continua să pună în aplicare Inițiativa privind Marea Neagră, așa cum a făcut-o înainte ca Rusia să anunțe suspendarea acesteia.

Akar a declarat acest lucru marți, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit Eurointegration.

„Imediat după semnarea acordului, prețurile cerealelor au scăzut semnificativ. Vrem ca acest lucru să continue. Noi, ca Turcia, ne-am îndeplinit și vom continua să ne îndeplinim obligațiile în această privință”, a spus el.

Șeful Ministerului turc al Apărării a reiterat că Ankara poartă discuții cu părțile ucraineană și rusă în ceea ce privește reluarea completă a „acordului de grăniceri”.

„Începând de ieri (luni – n.r.), navele care au părăsit porturile ucrainene și se îndreaptă spre mare își continuă drumul. Nu există probleme cu plecarea navelor turcești. Ei vor continua să iasă”, a precizat el.

Ucraina, Turcia și ONU au oprit miercuri circulația în „coridorul cerealelor”
Vă reamintim că, după lovitura asupra navelor Flotei Mării Negre din Sevastopolul ocupat, Rusia a anunțat suspendarea participării sale la inițiativa privind cerealele. Ulterior, ONU a declarat că acest acord este încă în vigoare și că inspectorii organizației vor continua să inspecteze navele.

După cum a scris PE în articolul său, „acordul privind cerealele” ar putea funcționa chiar și fără participarea Rusiei, dacă președintele turc Erdogan dorește acest lucru, iar punerea în aplicare a acestui scenariu a început deja, Putin sugerând deja a doua zi că Rusia este pregătită să revină la acest acord.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button