ACTUALITATE

Mii de muncitori protestează la Madrid pentru salarii mai mari – VIDEO

Mii de muncitori spanioli au mers joi la Madrid la un marș de protest organizat de cele mai mari sindicate spaniole pentru a cere salarii mai mari și pentru a compensa creșterea costurilor de trai.

Membri ai sindicatelor UGT și CCOO au mărșăluit în capitala spaniolă sub sloganul „Salarii sau conflict”. Sindicatele cer ca guvernul spaniol și liderii de afaceri să fie de acord să majoreze salariul minim peste nivelul actual de 1.000 de euro pe lună, ca răspuns la inflația galopantă, care a început abia recent să încetinească.

„Astăzi, din păcate, din cauza situației cu care ne confruntăm, salariile nu ne acoperă nevoile de bază”, a declarat Carmen Troiano, în vârstă de 55 de ani, participantă la marș.

La fel ca în alte țări, Spania a înregistrat creșteri de prețuri cauzate de creșterea costului combustibilului, care s-a intensificat ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina, care a dus la reducerea aprovizionării. Creșterea prețurilor la alimente în Europa a declanșat proteste pe întreg continentul. Ratele mai mari ale dobânzilor, folosite de autoritățile monetare pentru a reduce inflația, au dus, de asemenea, la o creștere a ratelor ipotecare.

Organizația caritabilă catolică Caritas a publicat joi un raport în care se concluzionează că trei din zece familii spaniole nu dispun de resursele financiare necesare pentru a menține „condiții de trai decente”.

Inflația în Spania a atins un vârf în această vară, de 10,8% în iulie, și s-a temperat la 7,3% în octombrie.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button