MOLDOVA

Zelenski a discutat cu Maia Sandu despre prăbușirea rachetelor rusești în Moldova

Vladimir Zelenski a avut joi o convorbire telefonică cu Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, despre provocările actuale în materie de energie și securitate. A povestit despre teroarea aeriană rusă, care afectează acum și Moldova. Au făcut schimb de evaluări privind căderea unei rachete pe teritoriul său”, a notat președintele ucrainean pe twitter.

Amintim că, în dimineața zilei de 31 octombrie, Ministerul de Interne a declarat că fragmente dintr-o rachetă, doborâtă în această dimineață de un sistem antiaerian ucrainean în urma unui atac cu drone asupra barajului de pe Nistru de pe teritoriul ucrainean, au căzut pe teritoriul Republicii Moldova la 1 km de baraj, în satul Naslavcea.

Ulterior, ministerul a precizat că nu a înregistrat nicio încălcare a spațiului aerian al Republicii Moldova de către rachete, deoarece pe teritoriul moldovean au căzut doar fragmente dintr-o rachetă doborâtă de forțele de apărare aeriană ucrainene. În același timp, potrivit polițiștilor de frontieră, barajul nu a fost avariat și nu există niciun pericol de inundare a zonei.

Ministerul moldovean al Afacerilor Externe și Integrării Europene și-a reiterat condamnarea fermă a atacurilor cu rachete asupra Kievului și a altor orașe și a anunțat, de asemenea, expulzarea unui diplomat rus după incident.

Rusia a criticat răspunsul Republicii Moldova și a promis că va răspunde la expulzarea diplomatului său de la Chișinău.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button