ACTUALITATE

Georgia, Azerbaidjan, Ungaria și România vor semna un acord de furnizare a energiei electrice în UE

Reprezentanții Georgiei, Azerbaidjanului, Ungariei și României vor ajunge în curând la un acord privind aprovizionarea cu energie electrică a UE.

Acest lucru a fost declarat de către vicepremierul Georgiei, șeful Ministerului Economiei, Levan Davitashvili, relatează Georgia Online.

„În viitorul apropiat se va ajunge la un acord între Georgia, România, Ungaria și Azerbaidjan pentru a se asigura că toate cele patru țări simultan vor putea realiza proiectul, pentru că este vorba de o investiție de câteva miliarde și, în același timp, va conecta Georgia direct la structurile energetice ale UE”, a declarat el într-un interviu acordat postului de televiziune Imedi.

Săptămâna trecută, în timpul vizitei sale de lucru în Georgia, președintele azer Ilham Aliyev a declarat că Baku va furniza 157 GW de energie electrică pe piețele internaționale prin intermediul Georgiei.

Cu o săptămână mai devreme, ministrul Energiei din Azerbaidjan, Parviz Shahbazov, a vizitat Tbilisi. În cadrul unei întâlniri cu Davitashvili, acesta a discutat despre posibilitatea instalării unei linii electrice pe sub Marea Neagră – un proiect pe care Georgia și Azerbaidjanul speră să îl pună în aplicare cu participarea României și a Ungariei.

În ajunul întâlnirii cu omologul său georgian Irakli Garibashvili la Budapesta, premierul ungar Victor Orban a declarat că Ungaria trebuie să cumpere energie electrică din Azerbaidjan prin intermediul Georgiei.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button