Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ACTUALITATE

Suedia: Urme de explozibili găsite la conductele Nord Stream

Anchetatorii au găsit urme de explozibili la locul unde au fost avariate conductele Nord Stream, confirmând că a avut loc un sabotaj grosolan, a declarat vineri un procuror suedez.

Autoritățile suedeze și daneze investighează patru găuri în conductele Nord Stream 1 și 2, care leagă Rusia și Germania prin Marea Baltică și care au devenit un punct sensibil în criza ucraineană.

Pentru cele mai recente titluri, urmăriți canalul nostru Google News online sau prin intermediul aplicației.

Luna trecută, Danemarca a declarat că o anchetă preliminară a arătat că scurgerile au fost cauzate de explozii puternice.

„Analizele care au fost efectuate acum arată urme de explozibili pe mai multe dintre obiectele care au fost recuperate”, a declarat într-un comunicat Parchetul suedez.

„Ancheta este extrem de complexă și cuprinzătoare. Ancheta în curs de desfășurare va determina dacă vor putea fi identificați suspecți”, a adăugat aceasta.

Biroul procurorului a refuzat să facă alte comentarii.

Seismologii din Danemarca și Suedia au declarat anterior că au înregistrat cutremure în imediata vecinătate a scurgerilor și că semnalele nu semănau cu cele de la cutremure.

Rupturile din 26 septembrie ale conductelor de pe fundul mării, care au aruncat gaz în ocean și care au bubuit la suprafață în săptămâna următoare, au declanșat avertismente de pericol public și temeri privind daunele aduse mediului.

O secțiune de cel puțin 50 de metri lipsește din Nord Stream 1, a relatat cotidianul suedez Expressen la 18 octombrie, după ce a filmat ceea ce a spus că sunt primele imagini făcute publice ale pagubelor.

Ministerul rus al Apărării a declarat luna trecută că personalul marinei britanice a aruncat în aer conductele, o afirmație despre care Londra a spus că este falsă și că este menită să distragă atenția de la eșecurile militare rusești din Ucraina.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button