Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ACTUALITATE

Ungaria anunță un parteneriat cu Iranul. Budapesta intenționează să „normalizeze situația” în Orientul Mijlociu

Ministrul ungar de externe Peter Szijjártó a declarat că Budapesta intenționează să „normalizeze situația” în Orientul Mijlociu și, prin urmare, intenționează să coopereze economic cu Iranul.

Ministrul ungar a făcut această afirmație pe pagina sa de Facebook.

Szijjártó a declarat că ministrul iranian al economiei se află în vizită la Budapesta pentru o reuniune a unui comitet economic comun și a spus că este necesar să readucă Iranul în sistemul de cooperare internațională.

„Există multe probleme în lume, am văzut în ultimele zile cât de ușor pot deveni conflictele imposibil de gestionat. Amenințarea la adresa securității globale poate fi redusă dacă se pune capăt cât mai multor conflicte. Dacă am reuși să reintegrăm Iranul în sistemul de cooperare internațională, am putea face un mare pas înainte pentru stabilitatea întregii situații din Orientul Mijlociu”, a scris ministrul ungar.

Szijjártó a adăugat că „este logic să începem să normalizăm situația prin cooperare economică”.

Este cunoscut faptul că guvernul ungar și Viktor Orban în fruntea acestuia nu numai că nu au reușit să rupă relațiile cu prietenul lor rus Vladimir Putin, ci, dimpotrivă, încearcă să se apropie de acesta.

Ungaria nu este prea secretoasă în ceea ce privește activitățile sale de lobby pentru interesele rusești în anumite chestiuni.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button