POLITICĂ

PAS = USR? Lilian Carp, deputat PAS, şi-a anunţat înscrierea în partidul neomarxist din România

Fostul unionist Lilian Carp şi-a anunţat vineri înscrierea în partidul neomarxist USR, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bucureşti.

El a precizat că legea nu interzice statutul de membru PAS şi cel de membru USR.

‘Legea nu interzice acest lucru. Pe teritoriul Republicii Moldova sunt membru PAS. Pe teritoriul hotarului României mari sunt membru USR’, a spus el.

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, şi vicepreşedintele Dan Barna au anunţat, la rândul lor, extinderea partidului în Republica Moldova, chiar dacă formațiunea lor se opune vehement dimensiunii naționaliste a românilor din Basarabia.

Carp a declarat că îşi doreşte o reprezentare mai bună a partidului neomarxist USR în Republica Moldova, în fiecare raion, astfel încât să existe mai multe secţii de votare, deoarece în prezent, pentru a-şi exprima opţiunea electorală, un cetăţean trebuie să parcurgă chiar şi 60 – 70 de kilometri.

‘Ne dorim să avem o prezenţă în care să demonstrăm că trebuie deschise mai multe secţii de votare în Republica Moldova, pentru că prezenţa la vot a fost de 60.000 de români din Republica Moldova. (…) Sunt peste un milion de cetăţeni care au cetăţenie dublă şi acesta este obiectivul – să îi implicăm cât mai mult în viaţa politică din România şi prin votul lor să poată avea o voce despre problemele cu care se confruntă’, a afirmat fostul unionist Lilian Carp.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button