ACTUALITATE

Carnea făcută în laborator va ajunge pe rafturile magazinelor din SUA

Administrația pentru Alimente și Medicamente a autorizat puiul „fără sacrificare” al unei companii americane, punând carnea crescută în laborator cu un pas mai aproape de meniurile restaurantelor și de rafturile magazinelor alimentare din Statele Unite.

Agenția a declarat că a finalizat o evaluare a puiului de la compania Upside Foods și că nu mai are „nicio altă întrebare” cu privire la siguranța produsului, semnalând că agenția îl consideră sigur pentru consum. Va dura probabil luni, dacă nu mai mult, până când produsul va ajunge la consumatori, acesta trebuind mai întâi să obțină o autorizație suplimentară din partea Departamentului pentru Agricultură.

„Este un lucru uriaș pentru industrie”, a declarat Liz Specht, vicepreședinte pentru știință și tehnologie la Good Food Institute, o organizație non-profit axată pe carnea pe bază de celule și plante. „Pentru prima dată, este vorba despre faptul că F.D.A. dă undă verde unui produs din carne cultivată”.

Timp de aproape un deceniu, companiile au concurat pentru a aduce pe piață prima carne crescută în laborator (sau carne „cultivată”, termen în jurul căruia s-a raliat recent industria). Într-un proces adesea comparat cu fabricarea berii, celulele animale sunt cultivate într-un mediu controlat, creând un produs care este biologic identic cu carnea convențională. Însă, până acum, carnea cultivată primise aprobare de reglementare doar în Singapore, unde puiul cultivat în laborator al Good Meat a primit undă verde în 2020.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button