Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
SĂNĂTATE

Cum să preveniți mucegaiul în dormitor: o metodă foarte simplă cu un bonus mirositor

Mucegaiul în casă, și mai ales în dormitor, este foarte rău și periculos. Dacă este lăsată să se răspândească liber, mucegaiul poate produce alergeni, substanțe iritante și, uneori, substanțe toxice potențial dăunătoare pentru sistemul respirator uman.

Riscul din dormitor
În dormitor, nivelurile ridicate de umiditate se acumulează în timpul somnului, nu aerisim camera în timpul nopții și adesea uităm să facem acest lucru înainte sau după somn. În plus, de multe ori există o baie lângă ea, care este întotdeauna o sursă de umezeală.

Unde altundeva s-ar putea forma mucegai
Mucegaiul ar putea începe să se formeze nu numai pe pereții dormitorului, ci și în dulapuri sau chiar în sertare, dacă condițiile permit acest lucru.

Absorbția umezelii din aer poate ajuta la prevenirea umezelii pereților și a suprafețelor și la eliminarea mediului umed în care se dezvoltă mucegaiul.

Creta și uleiul de cuișoare previn apariția mucegaiului
Pentru a preveni apariția mucegaiului, trebuie să plasați materiale absorbante în zonele potențial periculoase – în sertare, în colțurile dulapurilor și pe pervazul ferestrei. Creta de pavaj pentru copii este foarte bună pentru acest lucru. Acesta absoarbe perfect excesul de umiditate din aer.

Cum se usucă rufele rapid fără uscător de rufe: cinci metode sigure
De asemenea, merită să aplicați pe cretă câteva picături de ulei de cuișoare, un puternic agent antibacterian și antifungic. Creta va absorbi umezeala, iar uleiul de cuișoare va împiedica reapariția mucegaiului.

Ca un bonus, cuișoarele vă vor umple dormitorul cu o aromă plăcută. Iar dacă așezați creioane colorate de-a lungul ferestrei, creați un efect decorativ interesant.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button