SĂNĂTATE

Alimentele care cresc riscul de cancer la colon. Scoate-le rapid din alimentație

Cancerul de colon este o boală care afectează un bărbat din 22 și o femeie din 24. Iată ce alimente trebuie să eviți pentru a diminua riscul de a face cancer la colon:

Carnea roșie la grătar

Multe persoane știu cât de periculoasă poate fi carnea roșie și cât de greu este pentru sistemul digestiv să digere acest aliment. Totuși, știai că această carne crește și riscul de a face cancer de colon? Atunci când este gătită la temperaturi ridicate pe grătar, anumiți compuși chimici (HCA și PAH) sunt produși. 

Acești compuși sunt cunoscuți pentru faptul că pot produce schimbări în ADN și pot crește astfel riscul de cancer. 

De asemenea, și fumul rezultat în urma procesului de prăjire poate crește riscul de cancer de colon. Potrivit unui studiu, persoanele care consumă carne roșie au un risc cu 37% mai mare de a face cancer de colon și cu 70% de a face cancer rectal. Din păcate, nici dacă gătești acest tip de carne în alte moduri, nu vei putea scădea riscul de cancer de colon.

Sucurile carbogazoase

Sucul acidulat este unul dintre alimentele pe care ar trebui să le elimini din dieta ta definitiv. Deși acest suc te poate răcori într-o zi toridă, are zero beneficii asupra sănătății. Mai mult, duce la îmbătrânire prematură, diabet și luare în greutate. Ceea ce face din sucul cu acid un aliment care duce la apariția cancerului este siropul de porumb din compoziție și alte zaharuri rafinate ce duc la dezvoltarea celulelor canceroase. 

Consumul regulat de sucuri cabogazoase nu crește doar riscul de a face cancer, ci și probabilitatea de a muri prematur.

Popcorn la microunde

Dacă nu poți să te uiți la un film fără floricele în brațe, află că gustarea ta preferată, gata în doar câteva minute la cuptorul cu microunde, este plină de chimicale! Popcornul în sine nu îți afectează sănătatea. Dimpotrivă, acesta este foarte sănătos, bogat în fibre și antioxidanți. 

Periculos este untul cu care floricelele sunt acoperite și chimicalele din punga de popcorn. PFOA, chimicala periculoasă din punga de popcorn, se folosește în realizarea teflonului și a cutiilor de pizza. Acest acid din pungă intră în popcorn atunci când se află în cuptorul cu microunde. Pentru a nu mai consuma acest aliment din cauza căruia poți face cancer, este indicat să îți faci tu singură floricelele în casă și să înlocuiești untul cu ulei de cocos.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button