CULINAR

Rețetă: Pizza ușoară și sănătoasă fără drojdie

Nu este nevoie de drojdie pentru această pizza ușoară și sănătoasă, acoperită cu legume colorate, care este gata în 30 de minute. Aceasta este o rețetă excelentă dacă doriți să hrăniți copiii în grabă!

Fiecare porție conține 353 kcal, 15 g de proteine, 54 g de carbohidrați (din care 12 g de zahăr), 7 g de grăsimi (din care 4 g de grăsimi saturate), 5 g de fibre și 1,4 g de sare.

Ingrediente
Pentru bază
125g/ de făină integrală sau integrală autogresivă, plus o cantitate suplimentară pentru presărare
un vârf de cuțit de sare de mare fină
125g/ iaurt simplu integral cu grăsime
Pentru topping
1 ardei galben sau portocaliu, fără semințe și tăiat felii subțiri
1 dovlecel, tăiat în felii de 1 cm
1 ceapă roșie, tăiată în felii subțiri
1 lingură de ulei de măsline extravirgin, plus mai mult pentru stropire
½ linguriță de fulgi de ardei iute uscat
50g/ mozzarella sau cheddar, brânză de capră gata rasă, ruptă în bucăți mici, sau 1 bilă de mozzarella, tăiată în felii sau ruptă grosier
piper negru proaspăt măcinat
frunze proaspete de busuioc, pentru a servi (opțional)
Pentru sosul de roșii
6 linguri de sos passata (aproximativ 100g)
1 linguriță de oregano uscat

Metodă de preparare
Preîncălziți cuptorul la 220C/200C .

Pentru a pregăti toppingul, puneți ardeiul, dovlecelul, ceapa roșie și uleiul într-un bol, combinați cu mult piper negru și amestecați. Împrăștiați legumele pe o tavă mare de copt și prăjiți-le timp de 15 minute.

Între timp, pregătiți baza pentru pizza. Amestecați făina și sarea într-un bol mare. Adăugați iaurtul și 1 lingură de apă rece și amestecați cu o lingură, apoi folosiți mâinile pentru a forma un aluat moale și spongios. Întoarceți-l pe o suprafață ușor presărată cu făină și frământați-l timp de aproximativ 1 minut.

Cu ajutorul unui rulou presărat cu făină, întindeți aluatul într-o formă aproximativ ovală, cu o grosime de aproximativ 3 mm, întorcându-l în mod regulat. (În mod ideal, pizza ar trebui să aibă o lungime de aproximativ 30 cm și o lățime de 20 cm, dar nu contează dacă forma este inegală, trebuie doar să încapă în aceeași tavă de copt în care au fost gătite legumele).

Transferați legumele prăjite într-un bol. Glisați aluatul de pizza pe tava de copt și coaceți-l timp de 5 minute. Scoateți tava din cuptor și întoarceți aluatul.

Pentru sosul de roșii, amestecați passata cu oregano și întindeți-l peste aluat. Se acoperă cu legumele prăjite, se presară fulgii de ardei iute și apoi brânza. Coaceți pizza încă 8-10 minute sau până când aluatul este bine copt și brânza începe să se rumenească.

Se condimentează cu piper negru, se stropește cu un strop de ulei de măsline și, dacă doriți, se împrăștie frunze proaspete de busuioc deasupra chiar înainte de servire.

Sfaturi pentru rețetă
Puteți folosi orice brânză vă place pentru această pizza – este, de asemenea, o modalitate excelentă de a folosi un amestec de mărunțișuri din frigider.

Faceți două pizza în loc de o pizza mare, dacă doriți.

Orice rămășiță de passata poate fi folosită pentru sosuri pentru paste, tocănițe sau curry. Se congelează bine timp de până la 4 luni. În loc de passata, puteți folosi un topping de pizza cumpărat sau roșii din conservă strecurate.

Dacă nu aveți făină integrală autogresivă, folosiți făină integrală simplă și adăugați 1 linguriță de praf de copt și o lingură suplimentară de apă, dacă este necesar.

Poftă bună!

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button