Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ACTUALITATE

Ucraina îl convoacă pe ambasadorul Ungariei din cauza eșarfei scandaloase „Ungaria Mare” a lui Orban

Ministerul ucrainean de Externe l-a convocat pe ambasadorul Ungariei în legătură cu indignarea provocată de comportamentul premierului Viktor Orban, care a venit la un eveniment public purtând o eșarfă cu o hartă a „Ungariei Mari”.

Acest lucru a fost raportat de purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Oleg Nikolenko, scrie eurointegration.

„Propaganda în Ungaria a ideilor revizioniste nu contribuie la dezvoltarea relațiilor ucraineano-maghiare. Ambasadorul ungar va fi invitat la Ministerul ucrainean de Externe și i se va atrage atenția asupra inacceptabilității acțiunilor lui Viktor Orban. Așteptăm scuze oficiale din partea Ungariei și o dezmințire a încălcării integrității teritoriale a Ucrainei”, a scris Mikolenko.

După cum s-a relatat, premierul ungar Viktor Orban a venit la un meci amical de fotbal dintre echipele naționale ale Ungariei și Greciei, la Budapesta, cu o eșarfă pe care era reprezentată o hartă a „Ungariei Mari” cu părți din statele vecine din cadrul acesteia – Austria, Slovacia, România, Croația, Serbia și Ucraina de astăzi – care au aparținut Regatului Ungariei până la sfârșitul Primului Război Mondial, după care le-a pierdut în conformitate cu prevederile Tratatului de pace de la Trianon.

Referirile lui Orban la „Ungaria Mare” pierdută au provocat deja tensiuni cu vecinii săi de mai multe ori în ultimii ani.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button