RĂZBOI

Război în Ucraina, ziua 274: Rusă și-a epuizat stocul de drone iraniene și va încerca să îl refacă

Potrivit serviciilor secrete britanice, Rusia și-a epuizat probabil deja aproape în totalitate stocul de drone kamikaze iraniene pentru loviturile împotriva Ucrainei și va încerca să îl refacă.

Potrivit agenției de știri europene Pravda, acest lucru este afirmat într-o analiză a informațiilor realizată de Ministerul britanic al Apărării.

Acesta notează că, din septembrie, Rusia a lansat probabil sute de vehicule aeriene fără pilot (UAV) de fabricație iraniană împotriva Ucrainei. Acestea au fost un amestec de UAV-uri de atac unidirecționale (OWA) și sisteme armate reutilizabile mai tradiționale.

Rusia a folosit aceste arme în principal împotriva țintelor militare tactice și a rețelei electrice ucrainene.

„Cu toate acestea, mai recent, comandanții ruși au vrut, de asemenea, probabil, ca UAV-urile de fabricație iraniană să acorde prioritate unităților medicale ca posibile ținte și să le lovească cu muniții ghidate dacă sunt identificate”, se arată în analiză.

Potrivit serviciilor secrete britanice, Rusia ar fi lansat o campanie de avioane fără pilot pentru a compensa lipsa gravă de rachete de croazieră, însă această abordare a avut un succes limitat. Majoritatea UAV-urilor lansate au fost neutralizate.

„Nu au existat rapoarte publice privind lovituri ale OWA UAV din 17 noiembrie 2022. Probabil că Rusia și-a epuizat aproape complet stocul actual, dar va încerca probabil să îl refacă. Probabil că Rusia poate procura UAV-uri din străinătate mai repede decât poate produce noi rachete de croazieră pe plan intern”, susține British Intelligence.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button