CULINAR

Rețetă: Cea mai gustoasă lasagna de pui

Lasagna de pui este o mâncare savuroasă pentru toată familia. Sunt mai puține straturi decât într-o lasagna tradițională, dar este totuși cremoasă și delicioasă. Înmuierea foilor de lasagna în apă mai întâi asigură că se vor găti rapid.

Ingrediente
Pentru amestecul de pui
2 linguri de ulei de măsline sau de floarea-soarelui
500g/1lb 2oz coapse de pui dezosate și fără piele, tăiate mărunt
½ ardei iute roșu, curățat de semințe și tocat mărunt
2 căței de usturoi mari, zdrobiți
200 g/ de ciuperci, tăiate felii
200 g/ de spanac mic
2 lingurițe de făină de porumb
200g/ de crème fraîche
Pentru sos
1 lingură de pătrunjel proaspăt tocat
1 conservă de 400 g de roșii tocate
2 linguri de pastă de roșii uscate la soare
1 lingură de frunze de cimbru tocate
sare și piper negru proaspăt măcinat
Pentru asamblare
6 foi de lasagna proaspătă
150 g de brânză Cheddar, rasă
Sfaturi pentru rețetă
Preîncălziți cuptorul la 200C/180C

Metodă de preparare

Pentru a pregăti amestecul de pui, puneți uleiul într-o tigaie la foc mare. Adăugați bucățile de pui și prăjiți rapid până când devin aurii, dar nu sunt fierte. Adăugați ardeiul iute, usturoiul și ciupercile și prăjiți pentru câteva momente. Adăugați spanacul și amestecați până se ofilesc.

Se măsoară făina de porumb într-un bol mic și se amestecă cu 2 linguri de apă până se omogenizează.

Adăugați crème fraîche și pătrunjelul în tigaia cu pui și amestecați. Turnați amestecul de făină de porumb și amestecați până se îngroașă. Dați deoparte.

Pentru a face sosul, combinați roșiile, pasta de roșii uscate la soare și cimbrul într-un bol. Se condimentează generos cu sare și piper și se amestecă bine.

Înmuiați foile de lasagna într-un vas puțin adânc umplut cu apă clocotită timp de câteva minute, până se înmoaie.

Puneți cu o lingură o treime din amestecul de pui în vasul de cuptor. Se pune o treime din sosul de roșii peste pui. Aranjați deasupra 3 foi de lasagna. Repetați din nou straturile. Se termină cu un ultim strat de amestec de pui și sos (se fac trei straturi de amestec de pui și sos și două straturi de foi de lasagna). Se presară deasupra cașcaval ras și se dă la cuptor timp de 35-40 de minute, până când se rumenește și se gătește bine. Se servește cu salată sau legume verzi.

Poftă bună!

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button