Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ACTUALITATE

Parlamentul European insistă ca UE să înghețe finanțarea pentru Ungaria

Parlamentul European insistă ca UE să înghețe finanțarea pentru Ungaria. Acest lucru este menționat în rezoluția adoptată joi, scrie „European Pravda”.

În rezoluție, deputații europeni afirmă că cele 17 măsuri de remediere convenite de Comisia Europeană și Ungaria „nu sunt suficiente pentru a aborda riscul sistemic existent pentru interesele financiare ale UE”, chiar dacă sunt puse în aplicare pe deplin.

Aceștia solicită statelor membre ale UE să adopte măsurile propuse în cadrul unui regulament special pentru a proteja bugetul UE de încălcările principiilor statului de drept în Ungaria și să le abroge numai după ce măsurile corective maghiare vor avea un efect durabil.

„Dacă aceste măsuri vor fi ridicate în viitor, Uniunea ar trebui să treacă la o corecție fiscală”, adaugă ei.

Potrivit deputaților europeni, riscul de utilizare abuzivă a fondurilor UE în Ungaria persistă, iar Comisia nu ar trebui să aprobe planul de redresare și de sustenabilitate al Ungariei până când țara nu va implementa pe deplin toate recomandările privind statul de drept și toate deciziile relevante ale Curții de Justiție a UE și ale Curții Europene a Drepturilor Omului.

Deputații europeni solicită Comisiei și Consiliului UE să reziste presiunilor exercitate de Ungaria pentru a bloca decizii importante ale UE, cum ar fi asistența macrofinanciară de 18 miliarde de euro pentru Ucraina și un acord global privind o rată minimă a impozitului pe profit.

O astfel de „utilizare abuzivă” a regulii votului în unanimitate nu ar trebui să aibă „niciun impact” asupra deciziei privind planul de reconstrucție al Ungariei și aplicarea legislației privind condiționalitatea statului de drept, se arată în text.

Presa a relatat anterior că Comisia Europeană se pregătește să aprobe fonduri de până la 14,7 miliarde de euro pentru Ungaria.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button