Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
SĂNĂTATE

Un nutriționist celebru spune când și ce să mâncăm pentru a reduce pofta de mâncare

Dacă mâncați alimente care vă ajută să rămâneți sătul mai mult timp, puteți controla crizele de foame.

Dr. Michael Mosley a declarat pentru Express.co.uk că oamenii ar trebui să mănânce alimente bogate în proteine pentru a controla senzația de foame.

Pierderea în greutate este un proces destul de complicat. Uneori, cei care țin dietă au accese de poftă de mâncare, care sunt foarte greu de controlat. Michael Mosley susține că a găsit o soluție la această problemă, și anume alimentele proteice.

Cum reduc apetitul alimentele proteice
Cercetările arată că mărirea aportului zilnic de proteine la începutul zilei este o modalitate excelentă de a rămâne sătul pentru mai mult timp, deoarece proteinele reduc nivelul hormonilor foamei.

Este binecunoscut faptul că o creștere moderată a cantității de proteine din dieta dumneavoastră vă poate ajuta să vă simțiți mai sătul după masă. Un nivel mai ridicat de proteine în dieta dumneavoastră poate chiar să vă crească metabolismul și să promoveze producția de hormoni care reglează greutatea.

În ce momente ale zilei este deosebit de important să consumi proteine
Pe lângă încorporarea proteinelor în dieta zilnică, este la fel de important să alegeți momentul potrivit pentru a consuma alimente proteice pentru a vă reduce pofta de mâncare.

Dr. Mosley se referă la un studiu american din 2014 în care voluntarii au fost împărțiți în trei grupuri pentru a testa dacă proteinele de la prima masă ar putea ajuta oamenii să se simtă mai sătui pentru mai mult timp, reducând astfel pofta de mâncare.

În acest studiu, un grup a mâncat un mic dejun care conținea 35 g de proteine, al doilea grup a mâncat un mic dejun care conținea 13 g de proteine, iar al treilea grup a sărit peste micul dejun cu totul.

Ulterior, voluntarii au fost rugați să evalueze intensitatea poftelor lor înainte de prânz. Rezultatele au fost foarte revelatoare: dintre toate grupurile, grupul cu un conținut ridicat de proteine a avut cele mai ridicate niveluri de dopamină și cele mai mici pofte de dinaintea cinei.

Ce mic dejun este bogat în proteine?
Micul dejun bogat în proteine poate include iaurt grecesc, fulgi de ovăz, ouă și proteine slabe, cum ar fi peștele și puiul.

Medicul a explicat că un mic dejun bogat în proteine este deosebit de eficient atunci când este combinat cu fibre de calitate, cum ar fi o cantitate mică de fructe.

Consumul de proteine în timpul primei mese vă ajută să vă simțiți sătulă pentru mai mult timp, deoarece după o masă cu proteine, nivelul unei substanțe chimice numite tirozină crește în creier. Prin creșterea propriei rezerve de dopamină pe măsură ce se apropie următoarea masă, creierul experimentează o lovitură de dopamină mult mai slabă de la o masă bogată în calorii.

Cercetările arată că un mic dejun sănătos servit în mod regulat îi poate ajuta pe oameni să piardă excesul de greutate și să mențină pierderea în greutate. Iar consumul unui mic dejun bogat în proteine activează metabolismul pentru a ajuta la arderea caloriilor pe tot parcursul zilei.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button