Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
RĂZBOI

Război în Ucraina, ziua 276: Dușmanul își întărește grupările în direcțiile Liman, Avdiivka și Novopavlivska

Forțele de ocupație rusești continuă să bombardeze obiective civile de pe teritoriul ucrainean, lovind în special malul drept al râului Nipru în regiunea Kherson. Continuă regruparea unităților inamice pentru a întări grupurile din direcțiile Liman, Avdiivka și Novopavlivska. Acest lucru este declarat astăzi, 26 noiembrie, în rezumatul de dimineață al Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

În ultimele 24 de ore, unitățile forțelor de apărare ucrainene au respins atacurile ocupanților în zonele Yakovlevka, Soledar, Bakhmut, Bakhmut, Opytne, Pervomayske, Krasnogorovka și Nevelske din regiunea Donețk.

În acest timp, inamicul a efectuat 11 atacuri cu rachete, șapte atacuri aeriene și peste 50 de atacuri cu lansatoare de rachete. Kupyansk și Chuhuy, regiunea Harkov; Belenkoye, regiunea Donețk; și Kamyshevakha și Kushugum, regiunea Zaporizhzhia, au fost lovite de atacuri cu rachete. Orașele Ochakov și Kherson au fost lovite de artileria inamică.

La rândul său, aviația Forțelor de Apărare a efectuat în cursul zilei 14 lovituri asupra zonelor de concentrare a personalului, armamentului și echipamentelor militare ale inamicului, precum și patru lovituri asupra pozițiilor sistemelor sale de rachete antiaeriene. Trupele ucrainene de rachete și artilerie au lovit un post de comandă, 5 zone de concentrare a personalului inamicului, arme și echipamente militare, precum și alte 2 facilități importante ale inamicului în cursul zilei de astăzi.

În plus, au fost confirmate pierderile suferite de trupele de ocupație rusești la 24 noiembrie în partea temporar ocupată a regiunii Zaporizhzhia:

În orașul Melitopol a fost distrus un depozit de muniții al ocupantului, iar aproximativ 50 de persoane au fost rănite cu diferite grade de gravitate;

În orașul Melitopol, a fost distrus un depozit de muniții din orașul Melitopol, iar aproximativ 50 de persoane au fost rănite cu diferite grade de gravitate; în orașul Vasilievskyi, au fost distruse două depozite, până la 130 de ocupanți au fost răniți, au fost distruse 7 unități de echipament militar de diferite tipuri, iar numărul de personal inamic lichidat este în curs de precizare.

Un număr mare de pierderi sunt, de asemenea, constatate în unitățile inamice care operează în regiunea Luhansk.

„Numărul spitalelor civile folosite de inamic pentru a trata exclusiv militari ruși a crescut pe teritoriul temporar ocupat al regiunii. Pentru populația civilă din regiune, serviciile medicale devin din ce în ce mai puțin accesibile. Spitalele din așezările Krasnyy Luch, Antratsit și Lutuhyno sunt pline de ocupanți răniți și morgile cu trupurile invadatorilor morți”, a raportat Statul Major al AFU.

Trupele rusești mobilizate nu beneficiază încă de un sprijin logistic adecvat. De exemplu, în regiunea Kostroma din Federația Rusă, prin intermediul rețelelor de socializare, populația este îndemnată să producă plase de camuflaj, să transporte haine călduroase, karemate, saci de dormit și alte lucruri necesare militarilor pe teren.

„În același timp, în pofida măsurilor de propagandă, a avut loc o anumită scădere a sprijinului material pentru invadatorii ruși din partea populației civile”, afirmă Statul Major al AFU.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button