Acest fel de mâncare poate fi servit ca garnitură la carne și pește, dar aromele vinului, usturoiului și rozmarinului creează o combinație unică de arome demnă de a fi servită ca un fel de mâncare separat. Deci, dacă nu mâncați carne, această rețetă vă va interesa cu siguranță.
Ingrediente
cartofi – 1 kg curățați de coajă și tăiați în cubulețe
usturoi – 2 căței de usturoi, tăiați în jumătate sau în sferturi
ulei – 3 linguri.
rozmarin – 2 crenguțe
cimbru – 3 crenguțe
sare de mare
piper negru grosier
vin alb sec – 20 ml
Mod de preparare
Se curăță cartofii de coajă și se taie în cuburi.
Se curăță usturoiul și se taie în sferturi.
Preîncălziți cuptorul la 180°C.
Puneți cartofii și usturoiul într-o tavă de copt, turnați uleiul peste ei. Se presară rozmarin, cimbru și se asezonează cu sare și piper. Se amestecă ușor și se toarnă vinul.
Se dau la cuptor timp de o oră, întorcându-i de câteva ori, până când cartofii sunt aurii, moi și lipicioși și au absorbit tot lichidul.
Se amestecă cu ierburile și se ornează cu rozmarin proaspăt. Se servește imediat.
Poftă bună!
Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!