Ciupercile sunt pline de substanțe nutritive. Acestea sunt la fel de nutritive ca și carnea, legumele și fructele. Valoarea nutritivă a ciupercilor este foarte complexă în comparație cu cea a cărnii, legumelor și fructelor. Procentul de grăsime din ele este foarte scăzut, ceea ce le face populare în dietele dietetice.
Ciupercile umplute la cuptor sunt un fel de mâncare gustoasă, apetisantă, aromată, care poate fi inclusă atât în meniurile de zi cu zi, cât și în cele festive. Felul de mâncare este simplu de făcut și toată lumea îl adoră.
Ingrediente:
ciuperci – 300 g
file de curcan – 150 g
ceapă – 100 g
smântână – 100 g
brânză tare – 150 g
sare după gust
piper negru măcinat, după gust
ulei de prăjit
Mod de preparare
Se separă tulpinile ciupercilor de pălării;
se toacă mărunt tulpinile de ciuperci și ceapa;
se toacă fin și carnea de pasăre;
Radeți brânza pe o răzătoare fină.Se prăjește ceapa și carnea timp de 10-15 minute în ulei vegetal. Apoi se adaugă ciupercile, sare și piper după gust. Se prăjește timp de 10-15 minute, se adaugă smântână, se fierbe timp de aproximativ 5 minute, se răcește.
Umpleți capacele de ciuperci cu umplutura. Se pune într-o tavă de copt, se presară cu brânză de vaci. Se bagă în cuptor, se coace la 180 de grade până când devine auriu (aproximativ 20 de minute).
Când sunt gata, se pun ciupercile pe o farfurie, se ornează cu ierburi aromatice și se servesc.
Poftă bună!
Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!