Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
POLITICĂ

România: NATO trebuie să facă mai mult pentru a proteja flancul estic

Pentru a apăra flancul estic al NATO este nevoie de mai multe trupe aliate, de arme desfășurate în prealabil și de planuri de luptă detaliate.

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut această declarație luni, înaintea unei reuniuni de două zile cu miniștrii de externe ai NATO la București, citând Stars and Stripes.

Johannis, care găzduiește reuniunea miniștrilor NATO în capitala României, a declarat reporterilor că, din cauza războiului Rusiei împotriva Ucrainei, sunt necesare decizii „mult mai concrete și mai îndrăznețe” pentru a consolida securitatea țării sale și a altor țări din regiune.

Aliații au luat deja numeroase măsuri în acest sens de la începutul invaziei la scară largă a Rusiei în Ucraina, în februarie. Printre aceste măsuri se numără: noi grupuri de luptă multinaționale NATO și companii rotative americane suplimentare, inclusiv desfășurarea Unității 101 aeropurtate în România. Dar Johannis a spus că aceste inițiative nu sunt suficiente.

El a spus că aliații trebuie să pună în aplicare ideile din noul concept strategic al NATO, prezentat la începutul acestui an.

Aceasta include actualizarea planurilor de apărare care leagă forțele naționale aliate în scopuri de apărare.

Johannis a declarat că planurile trebuie să fie finalizate, astfel încât „să nu luăm aceste decizii în ultimul moment posibil”.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat luni că aliații de la București sunt pregătiți să ofere asistență suplimentară armatei ucrainene, care a primit deja în acest an arme în valoare de miliarde de dolari din partea SUA și a altor aliați.

El a spus că aliații vor căuta, de asemenea, modalități de a spori sprijinul pentru alți parteneri care se confruntă cu presiunea rusă, cum ar fi Bosnia și Herțegovina, Georgia și Moldova.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button