Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ACTUALITATE

A murit fostul președinte Jiang Zemin, care a ghidat ascensiunea Chinei

Fostul președinte Jiang Zemin, care a scos China din izolare după ce armata a zdrobit protestele prodemocrație din Piața Tiananmen în 1989 și a sprijinit reformele economice care au dus la un deceniu de creștere economică explozivă, a murit miercuri. El avea 96 de ani.

Jiang a murit de leucemie și insuficiență multiplă de organe în Shanghai, unde a fost primar și secretar al Partidului Comunist, au anunțat televiziunea de stat și agenția oficială de știri Xinhua.

O alegere surprinzătoare pentru a conduce un Partid Comunist divizat după tulburările din 1989, Jiang a condus China prin schimbări istorice, inclusiv o relansare a reformelor orientate spre piață, revenirea Hong Kong-ului de sub dominația britanică în 1997 și intrarea Beijingului în Organizația Mondială a Comerțului în 2001.

Chiar și în timp ce China se deschidea către exterior, guvernul lui Jiang a reprimat disidența. Acesta a întemnițat activiști pentru drepturile omului, sindicali și pro-democrație și a interzis mișcarea spirituală Falun Gong, pe care partidul de guvernământ o considera o amenințare la adresa monopolului său asupra puterii.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button