Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
POLITICĂ

Stoltenberg explică de ce NATO nu poate permite victoria lui Putin

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că, dacă Rusia câștigă războiul împotriva Ucrainei, lumea va trebui să plătească un preț și mai mare, deoarece liderii autoritari din diferite țări vor primi „undă verde” pentru a folosi forța brută.

Stoltenberg a făcut această afirmație la un forum organizat marți la București de Institutul Aspen, transmite eurointegration.

„Cu toții plătim prețul pentru războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Prețul pe care îl plătim noi este în bani, în timp ce prețul pe care îl plătesc ucrainenii este măsurat în sânge. Dacă îl lăsăm pe Putin să câștige, vom plăti cu toții un preț și mai mare pentru mulți, mulți ani de acum încolo. Pentru că atunci lecția învățată de președintele Putin și de alți lideri autoritari va fi că obiectivele pot fi atinse prin utilizarea forței brute. Ei vor fi încurajați să folosească și mai multă forță, iar și iar. Acest lucru va face lumea noastră și mai periculoasă și ne va face pe toți și mai vulnerabili”, a declarat secretarul general al Alianței.

Stoltenberg așteaptă o decizie privind creșterea cheltuielilor de apărare ale țărilor NATO
Stoltenberg a declarat că, din acest motiv, interesul pe termen lung al NATO în domeniul securității este de a sprijini Ucraina.

În același timp, el a menționat că, dacă agresorul câștigă războiul, nu va exista o pace durabilă.

„Știm că majoritatea războaielor se termină la masa negocierilor. Dar ceea ce se întâmplă la masa negocierilor este direct legat de ceea ce se întâmplă pe câmpul de luptă. Așadar, pentru a crea condițiile pentru o pace durabilă, trebuie să ne asigurăm că Ucraina câștigă ca stat suveran și independent. Trebuie să continuăm să acordăm sprijin militar Ucrainei. Așadar, mesajul nostru de la București este: NATO va sprijini Ucraina atât timp cât va fi necesar. Nu vom da înapoi”, a declarat secretarul general al NATO.

Miniștrii de externe ai NATO se vor reuni la București în perioada 29-30 noiembrie și se așteaptă ca aceștia să adopte noi decizii pentru a sprijini Ucraina.

Țările baltice și nordice au anunțat deja că, în cadrul reuniunii, vor îndemna aliații să crească livrările de arme către Ucraina.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button