Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ACTUALITATE

Blogherul Tumso Abdurakhmanov, care l-a criticat pe Kadîrov, ucis în Suedia

Critic al lui Ramzan Kadîrov, bloggerul opoziției cecene Tumso Abdurakhmanov a fost ucis în Suedia.

Acest lucru a fost raportat de Svoboda, citând informații de la asociații bloggerului, a relatat European Pravda.

Mișcarea de opoziție a lui Kadîrov, Adat, care se opune „genocidului poporului cecen, unificării acestuia și de-ocupării Ceceniei”, a declarat că zvonurile privind moartea lui Abdurakhmanov „s-au dovedit a fi adevărate”.

„Timp de câteva zile am desfășurat propria noastră anchetă internă privind uciderea lui Tumso. La început nu ne venea să credem ce s-a întâmplat, dar în acest stadiu avem suficiente informații, așa cum a vrut Allah Atotputernicul, pentru a confirma moartea sa, iar fratele său, Muhammad, a fost ascuns de serviciile de securitate”, a declarat mișcarea într-un comunicat pe canalul său Telegram.

Agențiile suedeze de aplicare a legii nu au comentat încă informațiile.

Tumso Abdurakhmanov și fratele său, activistul pentru drepturile omului Mukhammad Abdurakhmanov, care locuiesc în Suedia, au încetat să mai fie în contact, după cum s-a aflat la 2 decembrie. De asemenea, au apărut informații potrivit cărora bloggerul ar fi fost ucis. Informații neconfirmate despre asasinarea lui Tumso Abdurakhmanov au apărut pe unul dintre canalele telegrafice ale susținătorilor Ichkeriadei nerecunoscute. Publicația conține o corespondență cu o utilizatoare de pe Instagram care a semnalat acest lucru, iar din cuvintele acesteia rezultă că este o vecină a lui Abdurakhmanov.

Cea mai recentă postare a lui Tumso Abdurakhmanov pe pagina sa de Facebook a fost postată în seara zilei de 30 noiembrie.

În februarie 2020, Tumso Abdurakhmanov a fost asasinat în apartamentul său din Suedia. Bloggerul a reușit să își dezarmeze atacatorul și a sunat la poliție. Verdictul în acest caz a fost pronunțat în ianuarie 2021. Condamnații sunt cetățeni ruși. Instigatorii specifici ai crimei nu au fost identificați, dar procurorul de la proces a declarat că „urmele indică Groznîi”.

După ce a fost condamnat în cazul Tumso Abdurakhmanov, în Germania a fost dejucat un atentat la viața fratelui său, Muhammad. Potrivit activistului pentru drepturile omului, organizarea asasinării sale i-a fost încredințată lui Paruddhi Edelgeriyev, care este descris ca fiind vărul lui Ramzan Kadîrov.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button