Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ACTUALITATE

Putin trebuie să fie tras la răspundere pentru crime de război – Macron

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că liderul rus Vladimir Putin ar trebui să fie judecat pentru crimele de război comise în Ucraina.

El a spus acest lucru într-un interviu acordat CBS News.

Macron a declarat că loviturile cu rachete rusești asupra infrastructurii civile reprezintă o crimă de război. „Este o crimă de război”, a spus el.

Întrebat de un jurnalist dacă Putin ar trebui să fie tras la răspundere pentru aceste crime, Macron a răspuns: „Trebuie să strângem toate dovezile privind crimele de război. Și asta facem trimițând ofițeri de poliție și experți în Ucraina… Trebuie să lansăm toate inițiativele legale. Așa că răspunsul meu este da.”

În același timp, Macron continuă să insiste asupra necesității de a menține un dialog deschis cu Putin.

Anterior, presa a relatat că în cadrul Organizației Națiunilor Unite de la New York circulă un proiect de rezoluție pentru crearea unui tribunal care să tragă la răspundere conducerea rusă pentru crimele de agresiune din Ucraina.

Vă reamintim că președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că UE a propus înființarea unei instanțe specializate, susținută de ONU, pentru a investiga și urmări penal crima de agresiune rusă.

Ambasadorul general al Ministerului ucrainean de Externe, Anton Korinevych, a declarat anterior că Serviciul European de Acțiune Externă pregătește o poziție cu privire la posibilele opțiuni pentru înființarea unui tribunal special care să urmărească penal conducerea Rusiei pentru crima de agresiune împotriva Ucrainei.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button