Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
MOLDOVA

Ucraina și Moldova au înființat un grup de lucru pentru a coordona circulația spre UE

Premierul ucrainean Denis Shmigal a anunțat marți crearea unui grup de lucru bilateral cu Republica Moldova, a cărui sarcină va fi de a coordona mișcarea celor două țări spre Uniunea Europeană.

Shmygal a declarat acest lucru, potrivit European Pravda, în cadrul unui briefing cu premierul moldovean Natalia Gavrilița.

„Vom activa formatul de dialog în triunghiul Ucraina-Moldova-România. În acest scop, vom organiza reuniunea șefilor de guverne din cele trei țări în 2023. Creăm un grup de lucru bilateral pentru a coordona integrarea Ucrainei și a Republicii Moldova în UE. Suntem pregătiți să oferim partenerilor noștri moldoveni sprijin de specialitate pe toate planurile, astfel încât Moldova să implementeze cu succes recomandările Comisiei Europene”, a menționat el.

De asemenea, premierul ucrainean a declarat că Kievul și Chișinăul au convenit să coopereze în domeniul apărării aeriene, să îmbunătățească gestionarea frontierelor și să mențină cooperarea și dialogul pe probleme de pace și securitate în regiunea transnistreană a Moldovei.

Alte acorduri includ eliminarea în continuare a barierelor administrative și procedurale în calea circulației persoanelor și bunurilor între Ucraina și Moldova, precum și pregătirea unui acord pentru construirea unui pod rutier peste râul Nistru la frontiera comună, care urmează să fie semnat până la jumătatea anului 2023.

Anterior, marți, s-a aflat că premierul moldovean Natalia Gavrilița a sosit la Kiev într-o vizită de lucru și a vizitat și orașele București și Irpin.

Vă reamintim că Ucraina și Moldova au primit statutul de candidat la aderarea la UE la summitul UE din 23 iunie.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button